סלמון אפוי ברוטב שמיר ( מתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka)
מרכיבים:
1 נתח סלמון במשקל של עד 500 גר'
100 מ"ל רוטב סויה
3 כפות דבש
שום
200 מ"ל מיץ תפוזים
יוגורט יווני טבעוני
לימון
מלח
פלפל
בצל שאלוט קצוץ
שמיר
שקדים קצוצים
חמוציות/צימוקים
פטרוזיליה
רימון
אופן הכנה:
- בקערה קטנה, מערבבים רוטב סויה, דבש, חצי שן שום מגורדת ומיץ תפוזים למרינדה.
- מניחים את הסלמון על תבנית אפיה, כך שהקשקשים כלפי מטה. יוצקים מעליו את המרינדה ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות.
- אופים 15-20 דקות בחום של 200 מעלות.
- בינתיים, מכינים את רוטב היוגורט הטבעוני. מסננים את היוגורט היווני הטבעוני בעזרת מסננת. לאחר מכן, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ. מערבבים היטב לפיזור אחיד בתוך היוגורט.
- מקפיצים את החמוציות והשקדים הקצוצים במחבת עם מעט מרגרינה בטעם חמאה.
- הרכבה והגשה: מוציאים את הסלמון מהתנור. מכסים אותו ברוטב היוגורט הטבעוני ומפזרים מלמעלה את החמוציות והשקדים הקצוצים, ומעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה.
סוכריות עוף במטבל פירות יער
מרכיבים:
שוקי עוף
2 כפות פפריקה
1 כפית קארי
פלפל
מלח
10 פרוסות פסטרמה הודו איכותית לבחירתכם
בשביל הרוטב:
4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
5 כפות דבש
100 גרם סוכר חום
200 גרם פירות יער
לקישוט:
עירית
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- עבור ה'סוכריות', מנקים את עצם העוף מהעור ודוחפים את הבשר מעלה לכדי יצירת המראה של הסוכרייה.
- מערבבים את כל התבלינים יחד עם מלח בקערה ומצפים את סוכריות העוף בתערובת.
- מגלגלים את פרוסות הפסטרמה מסביב לבשר העוף ומכסים את העצם בנייר אלומיניום בכדי למנוע שריפה שלה.
- מסדרים את השוקיים הפוך במדף האפייה בין הרווחים של הרשת. אופים בתוכנית גריל עליון טורבו כשהחום בתוך העוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס.
- כשהעוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס, מוציאים את העוף מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות כשהוא במצב טיגון אוויר חם.
- עבור הרוטב, ממיסים מרגרינה בטעם חמאה, ואז מוסיפים את פירות היער, הדבש והסוכר. מבשלים 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, טוחנים, מסננים ומניחים בצד.
- טובלים את השוקיים ברוטב ומניחים אותם בחזרה על הרשת לבישולם כשהם תלויים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מתקרמל.
- מגישים עם מעט רוטב ומקשטים בעירית.
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2023/12/סוכריות-עוף-במטבל-פירות-יער_קרדיט-צילום-Teka-Studio-1-216x300.jpg)
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2023/12/סוכריות-עוף-במטבל-פירות-יער_קרדיט-צילום-Teka-Studio-1-216x300.jpg)
קונכיות תפוחים וקרמל
מרכיבים:
לתפוחים המקורמלים:
3-4 תפוחים ירוקים
חצי כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון
לטורטיות:
2 טורטיות גדולות מחיטה מלאה
3 כפות מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
למילוי ולקישוט המסקרפונה הטבעוני:
150 גרם גבינת מסקרפונה טבעונית
3 כפות יוגורט יווני טבעוני
תימין לקישוט
אופן הכנה:
- קולפים, מוציאים את הליבה וחותכים את התפוחים לקוביות. מבשלים סוכר במחבת על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתקרמל.
- מוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון למחבת ומבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך רבע שעה. מעבירים את התערובת לכלי זכוכיות ומצננים במקרר.
- בינתיים מכינים את הטורטיות: באמצעות רינג מתכת קורצים עיגולים קטנים מהטורטיות.
- מערבבים מרגרינה בטעם חמאה, סוכר וקינמון בקערה ומברישים את עיגולי הטורטיות בתערובת.
- מניחים את עיגולי הטורטיות על רשת התנור כשהן הפוכות ומקופלות על הרשת. אופים במצב טיגון אוויר חם ב-200 מעלות צלזיוס למשך 8-10 דקות.
- מצננים מעט את קונכיות הטורטיות כדי לשמור על צורתן. הופכים אותן וממלאים בגבינת מסקרפונה טבעונית שמעורבבת עם יוגורט יווני טבעוני. מלמעלה מניחים מתערובת התפוחים. מקשטים בעלי בעלי תימין, ומגישים.
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2023/12/קונכיות-תפוחים-וקרמל_קרדיט-צילום-Teka-Studio-2-1-216x300.jpg)
![](https://www.mokasini.co.il/wp-content/uploads/2023/12/קונכיות-תפוחים-וקרמל_קרדיט-צילום-Teka-Studio-2-1-216x300.jpg)
הוספת תגובה