עמוד הבית » 3 מתכונים בריאים מתאימים בתקופת הסגר

3 מתכונים בריאים מתאימים בתקופת הסגר

ציפ'ס קייל צילום TEKA סטודיו
כאשר חדרי הכושר סגורים, החגים מאחורינו, והשגרה עדיין לא נראית באופק רבים תוהים איך לחזור לתזונה בריאה ומאוזנת, גם בתוך מגבלות השעה. ההצעה שלנו? להתחיל במתכונים בריאים שהם גם טעימים, מפנקים ומפתיעים את החיך.

צ'יפס קייל ושבבי שומשום

רכיבים:

עלי כרוב קייל

1 כף שמן זית

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור

שומשום

הוראות הכנה:

חתכו את עלי הקייל לחתיכות גדולות, שטפו היטב ויבשו.

תבלו את העלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור, תוך עיסוי עם הידיים שהטיפול יגע בכל חלקי העלה. הניחו את העלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

(בשכבה אחת) ומפזרים שומשום.

הכניסו את הצ'יפס לתנור שחומם מראש ל -170 מעלות טורבו. אם אין בתנור מצב טורבו חשוב לפתוח את התנור מידי פעם על מנת לשחרר אדים. הוציאו לאחר רבע שעה או כשהצ'יפס משחים וקריספי.

עוף בקארי וחלב קוקוס

רכיבים:

500 גר' כרעיים (עדיף ללא עצמות)

150 מ"ל חלב קוקוס

1 עגבנייה קלופה

1 בצל

1 שן שום

2 כפיות אבקת קארי

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר או כפית של אבקת ג'ינג'ר

1 צ'ילי

מלח ופלפל

שמן זית

הוראות הכנה

נקו את הכרעיים: הסירו שאריות שומן ועור, פזרו מעט מלח ופלפל והניחו בצד.

כעט נייצר את תערובת התבלינים: כתשו את שן השום לתוך כוס, הוסיפו את הצ'ילי, אבקת קארי, ג'ינג'ר וכפית מים, בכדי להפוך את התערובת לעיסה.

כעט הכינו את מרכיבי התבשיל לפני הבישול: חתכו את הבצל, וקצצו את העגבניה (דק בסכין או גררו הפומפיה).

חממו 2-3 כפות שמן זית במחבת על אש גבוהה. טגנו את הכרעיים עד שיקבלו צבע חום מוזהב משני הצדדים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד להמשך.

החלישו את האש, הוסיפו 2 כפות שמן זית לפי הצורך וטגנו את הבצל תוך ערבוב עד שהבצל יהפוך לשקוף. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת התבלינים. ערבבו ובשלו למשך כ-2 דקות. הוסיפו את העגבנייה ובשלו למשך 2 דקות נוספות. הגבירו את האש והחזירו את הכרעיים למחבת. לאחר מספר דקות, מזגו את חלב הקוקוס ובשלו למשך כ-5 דקות נוספות, החלישו את האש. וערבבו מעת לעת עד להסמכת רוטב הקוקוס.

עוף בקארי וחלב קוקוס_ צילום יחצ

עשו לנו לייק בפייסבוק 

אגסים באגוזים מקורמלים

רכיבים: 

4 אגסים גדולים

1200 מ"ל מים

50 גרם סוכר

2 חתיכות ג'ינג'ר קלוף

2 פרוסות לימון

כפית תמצית וניל

1 שקית תה ירוק

לאגוזים

30 גרם אגוזי מלך

30 גרם פיסטוקים

1 כף סירופ סוכר קוקוס

הוראות הכנה

מוזגים את המים, הסוכר, הג'ינג'ר, הלימון והווניל בסיר ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס, הסירו את הסיר מהאש והניחו בתוכו את שקית התה הירוק למשך שלוש דקות.

בזמן שהמים רותחים מקלפים את האגסים, חותכים אותם לשניים, ומסירים את הליבה.

סחטו את שקית התה היטב כדי לקבל את כל הטעם, וזרקו. חממו שוב את התערובת, הפעם על אש בינונית  – כאשר הנוזל מבעבע קלות ולא רותח לחלוטין. מוסיפים את האגסים ומבשלים אותם כ -20 דקות, או עד שהם רכים אך שומרים על צורתם, זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לזן האגסים.

מורידים את הנוזל מהאש, ומניחים לאגסים להתקרר בנוזל ולספוח טעמים.

טיפ: מומלץ שלא לזרוק את הנוזל שנוצר, אלא לצנן במקרר ולקבל משקה מרענן מאוד.

לסיום קוצצים את האגוזים, מוסיפים את כף סירופ הקוקוס, מערבבים וקולים קלות בתנור כך שהם יתקרמלו מבלי להישרף. מצננים מניחים על האגסים ומגישים.

טיפ: ניתן להוסיף לנוזל בישול האגסים תבלינים אהובים ליצירת ארומה משתנה: הל, קינמון  או כוכב אניס למשל.

תחליפים

מים: ניתן להחליף חלק מהמים במיץ לימון, מיץ תפוזים, יין לבן או יין אדום

סוכר: סוכר חום, קוקוס (שני אלה ישנו את צבע האגסים), אגבה, סטיביה או סוג אחר של ממתיק

אגוזי מלך ופיסטוקים: כל אגוז אחר

סירופ קוקוס: סירופ אגבה, סירופ אורז או סירופ קנים

אגסים באגוזים מקורמלים צילום TEKA סטודיו

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.