עמוד הבית » 3 מתכונים מרעננים לקיץ

3 מתכונים מרעננים לקיץ

סלט שומר תפוח, צילום: גרונדיג

 סלט שומר תפוח ( המתכונים באדיבות מכשירי החשמל גרונדיג)

מצרכים
חצי שומר

צרור ירקות העונה (אורוגולה, בזיליקום, לולו רוסו, עלה שומר וכו')

חצי בצל אדום פרוס

2תפוחים אדומים

גרם ענבים אדומים 50

1כף שמן זית

חצי כוס מיץ לימון

קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה
שוטפים ומייבשים את הירוקים. חותכים את השומר לפרוסות, את הענבים לחצאים. פורסים חצי דק של בצל אדום. חותכים את התפוחים לשניים, פורסים חצי תפוחים דק בחצי עיגול. מערבבים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומערבבים עם כל המרכיבים.

סלט כרובית

 מצרכים

1/4 כוס בצל אדום קצוץ

1/3 כוס סלרי קצוץ

3 ביצים קשות קצוצות

2 כפות בצל ירוק קצוץ

2 כפות חמוצים שמיר, קצוצים

5 כוסות פרחי כרובית

לרוטב:

1/2 כוס מיונז

2 כפות שמנת חמוצה

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כף מיץ חמוצים\ חומץ

1 כפית שמיר

מלח לטעימה

פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

פפריקה( לא חובה)

פטרוזיליה קצוצה, לא חובה

אופן ההכנה

מוסיפים לקערה את הבצל האדום, הסלרי, הביצים הקצוצות, הבצל והמלפפונים החמוצים, ומערבבים לאיחוד. מכניסים למים רותחים בקערת מסננת את  הכרובית, מאדים ומכסים במשך 8-10 דקות עד שהכרובית רכה.מוציאים את הכרובית מסלסלת האידוי ומניחים אותה בצד להתקררות..נאסוף את כל שאר המרכיבים. טורפים יחד בקערה את המיונז, השמנת החמוצה, החרדל, מיץ המלפפונים החמוצים, השמיר והפטרוזיליה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.6מוסיפים את הרוטב והכרובית הצוננת לשאר החומרים שהנחנו בקערה הגדולה. מערבבים עד שכל החומרים נטמעים והכרובית מצופה ברוטב. מפזרים קורט פפריקה וקצת פטרוזיליה קצוצה(לא חייב ).

סלט כרובית, צילום: גרונדיג

עוף ג'ינג'ר

מצרכים

1 קילו חזה עוף ללא עצמות חתוך לחתיכות בגודל 1 אינץ'

1 כף + 1 כפית שמן צמחי

2 1/2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים

1 כף ג'ינג'ר טרי טחון

1 כפית שום טחון

1/4 כוס מרק עוף דל נתרן, אפשר להשתמש גם במים

1 כפית סוכר

2 כפיות שמן שומשום קלוי

1 כפית רוטב סויה

2 כפיות עמילן תירס

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

.מחממים 1 כפית שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הברוקולי ומבשלים כ-3-4 דקות או עד שהברוקולי רך. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום למחבת ומבשלים עוד 30 שניות. מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים אותם על צלחת ומכסים כדי להתחמם. מנגבים את המחבת עם מגבת נייר ומעלים ואת האש לגבוהה, מוסיפים את כף השמן הנותרת. מתבלים את העוף במלח ופלפל, ומוסיפים אותם למחבת בשכבה אחת – ייתכן שנצטרך לעשות את השלב הזה בקבוצות. מבשלים במשך 3-4 דקות לכל צד עד להזהבה ומבושלת..מוסיפים את תערובת הברוקולי בחזרה למחבת ומבשלים עוד 2 דקות או עד שהירקות מתחממים היטב. טורפים בקערה את רוטב הצדפות, מרק העוף, הסוכר, שמן השומשום, רוטב הסויה ועמילן התירס. יוצקים את תערובת הרוטב על העוף והירקות ומביאים לרתיחה; מבשלים עוד דקה אחת או עד שהרוטב רק התחיל להסמיך.אפשר להגיש כמו שהוא או עם אורז. הכי טוב ליהנות ממנו כאשר מגישים אותו מיד כאשר האוכל חם.

ג'נג'ר עוף, צילום: גרונדיג

הוספת תגובה

הוספת תגובה