עמוד הבית » 3 רעיונות לחמישי שמח במשרד

3 רעיונות לחמישי שמח במשרד

צילום pexels
מסורת "חמישי שמח" הפכה בשנים האחרונות לשם דבר ולפעילות רווחת במקומות עבודה רבים, מסורת שהחלה בעיקר בחברות הייטק והתפשטה והתרחבה לחברות נוספות. חמישי שמח, כשמו כן הוא, נערך בימי חמישי בצוהריים או אחר הצוהריים, בכל שבוע או אחת לשבועיים.

המטרה של פעילות האתנחתא הזו היא לגבש את העובדים, ליצור אווירה קלילה ומשוחררת לקראת סוף השבוע ולפנק את העובדים. המפגש אינו כולל דיוני עבודה, אין מצגות ויעדי תקציב, הוא נערך ללא מסכים וללא רשמיות, זהו מפגש חברתי מאוורר ומחבר. יש דרכים רבות לקיים את הפעילות המהנה, שהעובדים עצמם לוקחים חלק בארגונה ומחכים למפגש שגולת הכותרת שלו היא אווירה משוחררת ונתינה עבור העובדים. הנה כמה רעיונות לחמישי שמח, ללא מאמץ גדול, אך כאלה שישלחו את העובדים לסוף השבוע בהרגשה טובה ובבטן שמחה.

תה עם עוגיות ומאפים

מפגש חמישי שמח בצוהריים, עם חליטות תה במגוון סוגים, הוא רעיון נפלא בימי החורף הקרים. כל אחד יוכל למצוא את מבוקשו, ולצידן להגיש עוגות, עוגיות, מאפים וכריכים. אין ספק שכל העובדים מחכים למפגש כזה שכולו חברה טובה, מאפים, נשנושים ותה החם.

את האירוע הזה תוכלו לקיים על השולחן המאורך בחדר הדיונים אם יש כזה או בחלל המשותף שבו אתם אוכלים יחדיו במשרד. אינכם חייבים לבחור דווקא במאפים או בעוגיות, תוכלו לפנק את העובדים גם עם פלטות של ירקות, גבינות וכריכונים קטנים במגוון טעמים לצד חליטות התה המגוונות.

פונדו

החורף המתקרב עושה חשק למאכלים חמים, למאפים ולמרקים. הפונדו, מאכל שווייצרי במקורו, התקבל בברכה בארצות נוספות, והתקבע כמאכל שאותו נהוג לאכול בחברה במגוון צורות עשייה. יש פונדו שוקולד ומתוקים, ופונדו גבינות ולכל אחד מהם תוספות משלו.

את הפונדו מחממים על הכיריים בדרך כלל, ואת התערובת המבעבעת מעבירים לכלי פונדו, שאותו מניחים על פתיליה עם נר לשמירת החום. התערובת של גבינות מותכות או של שוקולד נמס, מונחת במרכז השולחן, וסביבה מניחים קעריות עם תוספות לפי בחירתכם. קעריות עם פירות חתוכים, ירקות חתוכים, קוביות של בגט, לחם טרי או קלוי ועוד. לכל אחד מהנוכחים דואגים שיהיה מזלג או שיפוד, שאותו יוכל לנעוץ בפרי, בירק או בקוביית לחם, ולטבול בכלי הפונדו בתוך התערובת החמה והמותכת.

ממקסיקו באהבה

המטבח המקסיקני כבש את הישראלים וזה לא מפתיע. אוכל צבעוני, מהיר הכנה עם טעמים פיקנטיים שמתאים לכל מאורע. להגיש אוכל מקסיקני בחמישי שמח במשרד זה פשוט וטעים. אין ספק שהעובדים יודו לכם שפינקתם אותם לקראת סוף השבוע. המזנון כולל מטבלים, טורטיות, נאצ'וס, טאקוס, סלטים שונים, אורז מוקפץ עם ירקות ועוד. לסיום מקנחים, איך לא, בטקילה מקסיקנית לפי המסורת. לצורך הכניסה לאווירת החגיגה המקסיקנית,  תוכלו לקשט את השולחן בקקטוסים קטנים ובכובעי סומבררו, האוכל והשתייה יעשו את השאר.