עמוד הבית » מתכונים לאוזני המן פריכים ועסיסיים

מתכונים לאוזני המן פריכים ועסיסיים

צילום: באדיבות פירוליטה
אוזני המן הן ממתקי חג הפורים הקלאסיים. הן מסמלות את אוזניו של המן הרשע שרצה להשמיד את היהודים בימי המלך אחשוורוש. מתכון זה הוא לאוזני המן הריבועיות הפריכות עם טאצ' מיוחד.

אוזני המן במרציפן ופיסטוק 

חומרים:

לבצק פריך: ( כ- 40 אוזני המן לפי מיקד עגול קוטר 8 ס"מ)

375 גר' אבקת סוכר

675 גר' חמאה רכה

1,125 גר' קמח לבן

15 גר' מלח

150 גר' שמנת מתוקה 38%

למלית מרציפן פיסטוק:

300 גר' אבקת שקדים לבנה

30 גר' פיסטוק טחון דק

160 גר' חלבון (מ5 ביצים גודל M או L)

60 גר' מחית פיסטוק טהורה

330 גר' א.סוכר

אופן הכנה:

הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב, מוסיפים בהדרגה ובמהירות נמוכה את החמאה כשהיא חתוכה מראש לקוביות בגודל 1 ס"מ ורכה.

כאשר מתקבל מרקם פירורי מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים רק עד לאיחוד הבצק.מחלקים את הבצק לשניים ופוחסים כל גוש לגובה "פיתה",

מניילנים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.

מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ -בין שני ניירות אפיה ללא קו קיפול או בין שני סילפטים, כאשר מקמחים קלות את עלה הבצק משני ציידיו. קורצים עיגולים במיקוד עגול קוטר 8 ס"מ ומזלפים במרכז כל עיגול את המלית.

>>> בוקר אחד עם צ'יקי המלאכית של חיילי צה"ל

צילום: באדיבות פירוליטה

הכנת מלית מרציפן פיסטוק:

מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים יחד.

מעבירים לשק זילוף וקוטמים 1 ס"מ בקצהו.

מזלפים כמודגם בסרטון.

סוגרים את עלה הבצק לצורת משולש, מהדקים בקודוקודי כל משולש.

ומניחים בתבנית זווית מול זווית כך ניתן להכניס יותר בכל תבנית.

אופים בתנור המחומם מראש על 160 מעלות טורבו כרבע שעה, ניתן לפדר אבקת סוכר כשמצטנן לגמרי.

צילום: באדיבות פירוליטה

 

  • ניתן להשתמש בבלאי ברידוד עלה נוסף פעם אחת ואז יש להוסיף לכמות המלית עוד 1/3. ישנן קונדיטוריות שמכינות אוזני המן גדולים ואז המתכון מספיק לכ- 30 יח' לפי מיקד עגול קוטר 10 ס"מ. ולכן האפייה תהייה כ – 20 דק'.
  • לבצק פרווה ניתן להמיר את החמאה בנטורינה בטעם חמאה אגוזים, ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית או קרם קוקוס מעל 20% שומן
  • למלית יש לוודא שאבקות השקדים והפיסטוק טחונות דק כדי להקל על זילוף המסה המרציפנית בתוך עלה הבצק
  • מומלץ להשתמש במחית פיסטוק טהורה ללא תוספת סוכר ובגוון ירוק כהה. משקל המלית לכל עלה בקוטר 8 ס"מ- 22 גר' לעלה בקוטר 10   ס"מ- 29 גר'
  • כשאזני המן יוצאים מהתנור המלית נפרדת מעט כלפי חוץ, (נוזלי החלבון מנפחים את המלית באפיה). לאחר כמה דקות היא תחזור מעצמה למקום שהייתה לפני האפייה.
  • להגשה:  ניתן לפדר אבקת סוכר

 

***המתכון באדיבות פירוליטה בית הספר הדיגיטלי לקונדיטוריה.

 

אוזני המן במילוי בטטה

חומרים:

כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית שטוחה מלח הימאלייה
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
1 בטטה בינונית
קורט פלפל
קורט מלח

אופן ההכנה:

1.מקלפים את הבטטה מקליפתה ומבשלים אותה בתוך סיר עם מים רותחים עד להתרככות.
2. מועכים את הבטטה לפירה ומתבלים בקורט מלח וקורט פלפל.
3. מערבבים בקערה את הקמח, כפית המלח, המים והשמן עד לקבלת בצק אחיד, רך ושמנוני מעט.
4. קורצים מהבצק כדורים ומשטחים אותם לעיגולים.
5. מניחים מעט מהמילוי במרכז  העיגול וסוגרים לצורת משולש.
6. מניחים את אוזני ההמן בתבנית על נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמשחים.

אוזני המן במילוי בטטה,צילום: רויטל אדמוני

 

*** המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר

 

אוזני המן- הגרסה הבריאה

חומרים:

1/2 קילו קמח שקדים

5  כפות שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר קנים ארוגני
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות מים
1/4 כוס קרם קוקוס

למילוי:

ממרח תמרים / קונפיטורה ללא תוספת סוכר / שוקולד
קינמון טחון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד ולשים עד לקבלת בצק דביק (אם עדיין לא דביק אז מוסיפים מים לפי הצורך).
  2. מפזרים קמח על הבצק, על מנת שלא ידבק לידיים, וקורצים עיגולים בגודל הרצוי, ומשטחים אותם.
  3. מניחים מעט מהמילוי שבוחרים במרכז וסוגרים את הבצק לצורת אוזן המן:
    סוגרים מעל המילוי את שני קצוות הבצק המקבילים ומהדקים היטב. צד אחד שנשאר פתוח מהדקים היטב מלמעלה (מהקצה הסגור שמעל המילוי) עד לתחתית ואת הצד השני שפתוח מרימים מלמטה למעלה בצורה ישרה ומהדקים היטב.
אוזני המן בריאים יותר, צילום: רויטל אדמוני

 

*** המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר