עמוד הבית » "אומנות הקרמיקה" היוקרתית של קרן טיבי, בראיון אישי

"אומנות הקרמיקה" היוקרתית של קרן טיבי, בראיון אישי

קרן טיבי, צילום יפעת גולן
ניגשה אליה אישה מבוגרת אשר הביטה בכלים ואמרה "את חייבת לפגוש את הבן שלי הוא שף מאוד מוכר תתקשרי מחר ותגיעי לפגישה אני חושבת שהוא יאהב את התוצרים שלך".

ברגע שמגיעים לחנות הקרמיקה של קרן טיבי, מגלים שפע של קרמיקה בשלל צבעים. כלי הקרמיקה שמייצרת קרן טיבי הם אלגנטיים ומרהיבים ביופיים.

קרן טיבי (בת 47) למדה תואר ראשון בהוראה באומנות שם היא נחשפה לראשונה לחימר והתאהבה ב"חומר הנצחי".

קרן עברה דרך ארוכה וקטפה המון הצלחות, בניהם "תערוכת גיאביץ סנטר" בניו יורק, שם הציגה את כלי הקרמיקה שלה. זאת הייתה הסנונית הראשונה להצלחה בין- לאומית בתחום הקרמיקה. היא העבירה חוגים וסדנאות  קרמיקה במרתף ביתה. עם הזמן היא החלה לייצר כלי קרמיקה לעולם הקולינרי והביתי.

קרן מספרת שהיה לה דוכן בדרום אדום, שם ניגשה אליה אישה מבוגרת אשר הביטה בכלים ואמרה "את חייבת לפגוש את הבן שלי הוא שף מאוד מוכר" "תתקשרי מחר ותגיעי לפגישה אני חושבת שהוא יאהב את התוצרים שלך." למחרת היא אכן, התקשרה לאותו שף ונפגשה אתו. השף הוא לא אחר מאשר מאיר אדוני. הוא נפעם מהכלים שהיא עיצבה והתחיל להזמין כלים למסעדות שלו. בארץ ובחו"ל. המון מסעדות ובתי מלון רוכשים את הכלים שלה. היא אף עשתה קמפיינים בטלוויזיה והכלים מופיעים באופן קבוע במגזינים השונים.

צילום אדם פרידמן

איזו תחושה החימר עושה לך?

"התרגשות, תוך כדי עבודה אני חושבת מה המוצר הבא וזאת תחושה מדהימה".

איזה ערך בעינייך יש לשולחן ערוך עם הכלים שלך?

"הם יפים נוחים ושימושיים, יש להם מראה אלגנטי והיופי שלהם על השולחן מעורר את התאבון בלי קשר לאיזה אוכל מוגש בהם."

צילום איתן וכסמן

איזו תכונה לדעתך מפריעה לך ביצירה?

"פרפקציוניזם, היעדים שאני מציבה לעצמי בחיים, אני עובדת 24/7 אני לא מצליחה לרגע לנוח, תמיד חושבת על היצירה הבאה שלי".

מה הטיפ שלך לאנשים שיש להם חלום ורוצים להגשים אותו?

"הדרך להצלחה מבחינתי היא דרך עבודה קשה, נחישות  והתמדה אין קסמים"

צילום איתן וכסמן

מתי הרגשת תחושת הצלחה בעסק שלך?

"כשהכלים שלי נכנסו לבתי מלון ולמסעדות".

מה הקורונה גרמה לך ?

"הקורונה פתחה לי עולם שלם של הזדמנויות עיסקיות ופרטיים יחד".

מה החלום שלך בעוד 5 שנים?

"להפוך למותג רשתי ובו יהיו שלל כלים לעריכת שולחן".

מאת: שני שרמן