עמוד הבית » בייגל ירושלמי

בייגל ירושלמי

צילום הלחם של רוני
כבר כילד מאוד אהבתי את ירושלים. ברגע שהייתי בוגר מספיק, הייתי לוקח את האוטובוס הישיר לירושלים, צועד את כל רחוב יפו מהתחנה המרכזית, ונכנס לעיר העתיקה לעולם מופלא של ריחות צלילים ומראות. אבל, אף פעם לא הייתי שוכח, בכניסה לשער יפו, לקנות בייגל חם ומהביל, עם הרבה שומשום, שקית קטנה מעיתון מקופל עם זעתר משובח וריח ירושלמי.

ברגע שהייתי בוגר מספיק, הייתי לוקח את האוטובוס הישיר לירושלים, צועד את כל רחוב יפו מהתחנה המרכזית ונכנס לעיר העתיקה לעולם מופלא של ריחות צלילים ומראות. אבל, אף פעם לא הייתי שוכח, בכניסה לשער יפו, לקנות בייגל חם ומהביל, עם הרבה שומשום, שקית קטנה מעיתון מקופל עם זעתר משובח, וריח של ירושלים. מאז, בייגל ירושלמי תמיד מסמל עבורי את התקופה ההיא ואת ירושלים העתיקה של פעם, שנער יהודי בן 15 יכול היה להסתובב בה ללא חשש לבדו.

כשהפכתי לאופה בערוב ימי😊, לקח לי קצת זמן עד שהחלטתי לשחזר את הטעם של אז. היום זה אחד הספיישלים הכי להיטים אצלנו במאפיה, ובשבוע שאני מכין אותו, אני צריך להכין הרבה אנרגיה.

צילום הלחם של רוני

בייגל ירושלמי מחמצת מקמח מניטובה

מצרכים ל-4 בייגלים גדולים –

  • 500 גרם קמח מניטובה לבן (למי שאין, ניתן להמיר בקמח לחם)
  • 310 גרם מים
  • 100 גרם מחמצת מקמח לבן כלשהוא בשיא אחרי האכלה
  • 10 גרם מלח
  • 7.5 גרם שמן זית
  • 30 גרם סוכר (ניתן להמיר ב30 גרם סילאן ללא תוספת סוכר. במקרה הזה, יש להוריד 10 גרם מכמות המים)
  • שומשום לציפוי (רצוי מלא)
  • זעתר משובח כתוספת

תהליך הכנה –

  • לשים את המים והקמח כ3 דקות במהירות נמוכה. משאירים כחצי שעה לנוח
  • מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ3 דקות במהירות נמוכה ו2 דקות נוספות במהירות בינונית
  • משאירים לנוח בטמפרטורת החדר כשעתיים וחצי. בזמן הזה מקפלים את הבצק 3-4 פעמים.
  • מכניסים למנוחה במקרר ללילה. למי שממהר, אפשרי עוד שעה\שעתיים בחוץ (בטמפרטורה שלא עולה על 25 מעלות)
  • מעצבים כדורים במשקל כ235 גרם כל אחד. משאירים לנוח לכמה דקות.
  • מעצבים לבייגל. יש כמה דרכים, האהובה עלי היא להכניס אצבע למרכז הכדור, ליצור חור ולהגדיל אותו בהדרגה.
  • טובלים בקערת מים (רצוי עם מעט סוכר וקמח) ומיד אחרי בקערה עם שומשום.
  • מניחים בתבנית לנוח כשעה
  • אופים בתנור בטמפרטורה גבוהה (250-260 מעלות בתנור ביתי) כ15-20 דקות
  • מגישים חם מהתנור עם הזעתר המופלא של רחלי זוגתי או זעתר מעולה אחר😊

 

צילום הלחם של רוני

מאת: רוני לילה "הלחם של רוני" – אומנות במחמצת מאפיית בוטיק השוכנת ביישוב עדי