עמוד הבית » סלומון ברוטב סויה ותפוזים

סלומון ברוטב סויה ותפוזים

צילום גליה אבירם
רשת קפה ביגה חולקת מתכון מרענן של – סלמון ברוטב סויה ותפוזים

מרכיבים

4  נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 ג' כל אחד.

200  מ"ל רוטב סויה

200  גרם סוכר חום

400  מ"ל מיץ תפוזים

100  מ"ל יין לבן

אופן הכנה:

בסיר קטן יש לאחד את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן. לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי. לקרר ולערבב היטב ביחד עם מיץ התפוזים.

יש לשים את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים. להשרות את הסלמון ל4-12 שעות. לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ250 -300 מעלות.

לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים ולשפוך מעט מהמשרה עד ל1/4 גובהה של הסלמון.

להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות. עד שהסלמון מוכן. להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב. תוך כדי האפייה.

אפשר להגיש עם אורז לבן ופטריות מוקפצות.

 

בתאבון…