עמוד הבית » כרעי עוף על מצע בורגול מתוך ספר הבישול של חלי ממן

כרעי עוף על מצע בורגול מתוך ספר הבישול של חלי ממן

צילום סיון ציפורין

חומרים :

5 מנות

2 כפות שמן

כוס וחצי בורגול מושרה במים ומסונן

4 כוסות מים

מלח, פלפל שחור

3 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

5 כרעי עוף, ללא העור

1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה : 

מחממים תנור ל 180 מעלות

מחממים שתי כפות שמן בסיר, ומערבבים אליו את הבורגול. קולים מעט תוך כדי ערבוב. יוצקים 3 כוסות מים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבורגול התרכך והמים התאדו.

מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן, השום, אבקת הג'ינג'ר, מלח ופלפל. מעבירים את העוף לתוך המשרה, ומערבבים כך שכולו יהיה מצופה. משרים כ-30 דקות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים עליה את הבורגול המבושל, מסדרים מעליו את כרעי העוף, ויוצקים מעל את המשרה+ חצי כוס מים רותחים.

מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, ואופים כשעתיים. מסירים את הנייר ואופים עוד כ-10 דקות עד להשחמה.