עמוד הבית » פשטידת מנגולד וחציל מתוך ספר הבישול של חלי ממן

פשטידת מנגולד וחציל מתוך ספר הבישול של חלי ממן

פשטידת מנגולד וחציל מתוך ספר הבישול של חלי ממן

פשטידה טעימה ומשביעה

חומרים : 

(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

1 חציל גדול קלוף

1 פרוסה לחם קל, שרויה במים וסחוטה

1 כף פירורי לחם

2 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים

8 עלי מנגולד, שטופים היטב וקצוצים

3 ביצים

1 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור

תרסיס שמן

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל 180 מעלות

קולים את החציל על הגז או בתנור, מקלפים ומסננים היטב מנוזלים. חותכים את החציל לקוביות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים את הלחם הסחוט ופירורי הלחם. מערבבים היטב.

מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

מוסיפים למחבת את עלי המנגולד הקצוצים, ומאדים עד שהם מאבדים מנפחם ומתרככים. מסירים מהאש, ומעבירים את תוכן המחבת לקערה.

מוסיפים לקערה את הביצים והתבלינים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן. מעבירים לתוכה את התערובת, ואופים בתנור החם 25-30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.

 

הוספת תגובה

הוספת תגובה