עמוד הבית » 3 מתכוני מרקים צבעונים ובריאים

3 מתכוני מרקים צבעונים ובריאים

מרק עדשים כתומות_ רויטל אדמוני אוכלים בריא צילום: יחצ
מרקים הם מאכל מנחם ומחמם בימי החורף הקרירים והגשומים.מרק עדשים כתומות, מרק אפונה וירקות, ומרק עגבניות מלווה בקרטוני סלרי מפנקים מהתנור שישדרגו כל ארוחה.

מרק עדשים כתומות

מרכיבים:

1 כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות

1 בצל גדול, קצוץ

2 גזרים, קלופים וקצוצים

3 שיני שום, קצוצות

1 עגבנייה גדולה, קצוצה

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

4 כוסות מים

פטרוזיליה לקישוט

שמן זית לבישול

הוראות הכנה:

בסיר גדול, חממו שמן זית ואדו את הבצל עד שהוא מתרכך.

הוסיפו את השום, הגזר והעגבנייה ובשלו למשך כמה דקות נוספות.

הוסיפו את העדשים הכתומות, הכמון והכורכום וערבבו היטב.

הוסיפו את המים ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות, או עד שהעדשים מתרככות.

מומלץ להגיש חם, עם קישוט של עלי פטרוזיליה.

מרק אפונה ירקות

מרכיבים:

1 כף שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס אפונה קפואה או טרייה

1 כוס גרעיני תירס קפואים או טריים

4 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציונלי: עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או טימין) לקישוט

הוראות הכנה:

בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא שקוף, כ-3-5 דקות.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומערבבים כמה דקות. לאחר מכן יוצקים פנימה את המים. מביאים את התערובת לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.

מוסיפים את האפונה והתירס לסיר. אם אתם  משתמשים באפונה ותירס טריים, תנו להם להתבשל כ-5 דקות. אם הם קפואים, פשוט חממו אותם.

מומלץ: לקבלת מרק חלק יותר, ניתן לערבב חלק מהמרק בבלנדר. היזהרו בעת ערבוב נוזלים חמים וודאו שהמרק התקרר מעט.

מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.

מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים את המרק חם.

מרק אפונה ירקות_ רויטל אדמוני אוכלים בריא צילום: צילום יחצמרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור

מרכיבים:

 למרק העגבניות:

 1 כף שמן זית

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

800 גרם קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות, עם המיץ שלהן

2 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית סוכר (לא חובה, לאיזון החומציות)

עלי פטרוזיליה טריים, לקישוט

לקרוטוני הסלרי:

2 כוסות קוביות קרוטונים

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס סלרי קצוץ דק

1 כפית עשבי תיבול יבשים (כמו אורגנו או טימין)

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

 מחממים את התנור ל-190 מעלות.

בקערה מניחים את הקרוטונים עם שמן זית, סלרי קצוץ, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל. פורסים אותם על תבנית אפייה. אופים 10-15 דקות או עד להזהבה ופריכה, תוך ערבוב מדי פעם.

בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.

מערבבים פנימה את קוביות העגבניות עם המיץ שלהן וציר הירקות. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

מתבלים במלח, פלפל וסוכר אם רוצים.

מגישים את המרק חם ומעליו את קרוטוני הסלרי ומפזרים עלי פטרוזיליה טריים.

מרק עגבניות וסלרי רויטל אדמוני אוכלים בריא_ צילום: יחצ

 

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.

הוספת תגובה

הוספת תגובה