עמוד הבית » היריון, לידה והמיתוסים שביניהם

היריון, לידה והמיתוסים שביניהם

צילום pixabay
עוד לפני שנכנסת להיריון, את מוקפת בשלל מיתוסים ודעות קדומות בנוגע להיריון, ללידה, למין היילוד ועוד מגוון דעות. אם זה היריון ראשון ואולי אפילו שני, קשה מאוד להפריד בין מידע נכון ואמיתי לבין דעות קדומות, מיתוסים וגישות שהיו נכונים בזמנים עברו והיום אינם רלוונטיים עוד. עומס המידע הזה שחלקו נכון וחלקו לא מאוד מבלבל וגורם לחוסר נוחות. במאמר נציג בפניכם כמה מהמיתוסים האלו ונעשה קצת סדר בבלגן.

שערות גורמות צרבת?

בוודאי שמעת שאם יש לך צרבת בהיריון סימן שלתינוק יש הרבה שיערות. זהו מיתוס לחלוטין. צרבת קשורה לתזונה ולרמת חומציות בקיבה, והיא יכולה לקרות גם ללא ההיריון. היא יכולה להיגרם גם מלחץ של הרחם על הסרעפת והקיבה, מצב שיכול להחמיר מעט בזמן שכיבה.

צורת הבטן מעידה על מין היילוד

הסבתות היו מספרות שבטן רחבה ושטוחה מעידה על בת, בעוד שבטן שפיצית יותר מעידה על בן. כמובן שאין קשר בין צורת הבטן למין היילוד. צורת הבטן תלויה בהרבה גורמים, כגון: מבנה הגוף של האם, האם זה היריון ראשון או לא, טונוס שרירים, צורת היציבה של האם וכדומה. הדרך היחידה לדעת את מין היילוד בוודאות מסוימת אך לא מוחלטת, היא עדיין באמצעות בדיקת אולטרסאונד.

בת "גונבת" לאימא את היופי

המיתוס אומר שאם האישה פורחת בהיריון זה בן, ואילו אם היא נראית "רע" יותר זו בת. אומנם בוודאי היית רוצה שהבת שלך תהיה יפה יותר, חכמה יותר ומוצלחת יותר, אך בפועל אין קשר בין מידת ה"יופי" שלך למידת ה"יופי" שלה. שמות לבנות זו הדילמה האמיתית, וכדאי להפנות אליה את תשומת הלב ופחות לנושא המראה החיצוני, וכאשר תיוולד הבת בשעה טובה, היא תהיה מושלמת בדיוק כמו שחלמת.

"כדאי שתאכלי עבור שניים"

האמרה הזו חלקה נכונה אך חשוב לדייק בפרטים. את אכן אוכלת כמות גדולה יותר מכיוון שהגוף זקוק לאנרגיה רבה בזמן ההיריון, אך הוא אינו זקוק לכמות כפולה. הגוף צריך מזון בריא כגון: פירות, גבינות וחלבונים. אם את אוכלת יותר מבדרך כלל, כדאי שתוסיפי לתפריט שלך מנות בקטגוריות אלו.

התינוק בועט? הוא בטח יהיה כדורגלן

כמובן שאין קשר בין רמת הפעילות של העובר ברחם לבין יכולות הבעיטה והכדרור שלו בגיל עשר. תינוקות זזים כל הזמן ברחם מהרגע שנוצרו ועד ללידה כמעט. ככל שההיריון מתקדם והעובר גדל, התנועות שלו הופכות להיות מכבידות יותר ומוחשיות יותר. לעיתים, בזמן אכילת משהו מתוק, תוכלי לחוש בתנועות רבות וחזקות יותר מכיוון שסוכר מעורר.

כדאי שתישני הרבה עכשיו, כי לא תוכלי לישון אחר כך

זה אינו מיתוס וגם לא דעה קדומה, ואם את יכולה לישון ואפילו לישון הרבה, מה טוב לך. אבל לעיתים הבטן של ההיריון מקשה על מציאת תנוחה טובה, התינוק פעיל ומפריע במנוחה או שהצרבת מגיעה בדיוק כשאת מנסה לעצום עיניים.

אל תשני על הגב\הבטן זה יכול להזיק לעובר

גם בנושא זה חשוב לזכור שהבטן היא זאת שמפריעה לשינה ולא הדעות מסביב. אם נוח לך לישון על הגב, שני על הגב. אם נוח לך לישון על הצד עם כרית בין הרגליים, שני כך.

בזמן ההיריון הסביבה נוטה להיות מאוד מגוננת וכולם אוהבים לתת עצות וטיפים מתוך ניסיונם האישי ומתוך המידע שהם מכירים מרצון לדאוג ולעזור. קבלי את המידע, חשבי עליו ותפעלי לפי תחושת הבטן הפנימית שלך. בסופו של דבר, ההיריון הוא שלך ואת צריכה להרגיש נוח.