עמוד הבית » די לסיוטים בלילה: 10 עצות לשינה רציפה בזמן המלחמה

די לסיוטים בלילה: 10 עצות לשינה רציפה בזמן המלחמה

דר גב צילום: נופר בוגנים
התנתקו מהחדשות הרבה לפני השינה, אל תאכלו שעתיים לפני ובעיקר נסו להירגע. המומחים של ד"ר גב ואתר napo מעניקים טיפים לשינה רציפה

סובלים מסיוטים? מומחי השינה של ד"ר גב ואתר הריהוט והשינה napo עם עשר עצות לשינה רציפה ואיכותית, כי בימים כאלה כולנו צריכים להשלים שעות שינה:

  1. כוונו את השעון הביולוגי: חשוב שתקפידו על שעות שינה קבועות. למרות החדשות, נסו ללכת לישון ולהתעורר באותן השעות מדי יום. ברגע שתשמרו על שגרה, מחזור השינה בגוף יתייצב ולמעשה כך תסדירו את השעון הביולוגי שלכם.
  2. אכלו בהתאם: אל תאכלו ארוחות כבדות או מתובלות כשעתיים לפני השינה. הארוחות הללו עלולות לפגוע באיכות השינה שלכם ואפילו לגרום לצרבות, מה שמקשה על הירדמות. אגב, החליפו את כוס הקפה או התה במעט חלב פושר. משקאות מלאי קפאין יעוררו אתכם ויגרמו לכם לרוץ לשירותים מאחר והם משַתנים.
  3. הירגעו: כשמתכוננים לשינה, לא דואגים. דאגות יקשו על ההירדמות שלכם ויוסיפו את העייפות לרשימת הגורמים המלחיצים שתאלצו להתמודד מולה למחרת. נכון, זו משימה קשה, אבל תשתדלו לנקות את הראש ככל האפשר ולהתנתק מהחדשות.
  4. נטרלו אורות כחולים: מחקרים אחרונים גילו כי שימוש באורות מלאכותיים כשעה לפני השינה עלול לעכב את תהליך ההירדמות. שימוש בנייד או צפייה בטלוויזיה לפני השינה יפריעו לתהליך ההירדמות על ידי שיבוש רגעי ביצור הורמון המלטונין, אותו הורמון שאחראי על השינה. החליפו את הצפייה בחדשות בספר טוב. עם תחילת הפיהוקים הראשונים, הניחו את הספר בצד – גם אם בדיוק הגעתם לקטע המותח והרפו את גופכם עד להירדמות.
דר גב צילום: נופר בוגנים
  1. אל תכניסו חיות מחמד למיטה: זה מפתה, נכון, אבל עדיף שחיית המחמד שלכם לא תישן יחד איתכם בלילות. הכנסת חיות מחמד לחדר השינה עלולה להכניס גם פרעושים, שיער, קשקשים ושאר אלרגנים למיטה שלכם, ואלו עלולים לשבש את מהלך השינה. בנוסף, חשוב לזכור כי גם אם אינכם אלרגיים לכל המפורט, תזוזה של בעל החיים במהלך הלילה יכולה גם היא לפגום באיכות השינה שלכם.
  2. לא בכוח: הימנעו מלהכריח את עצמכם להירדם, הניסיון לישון בכוח עלול לגרור מאמץ, גם אם הוא מנטאלי בלבד – דבר שיגרום להגברת התפקודים הגופניים ולערנות. היכנסו למיטה רק דקות ספורות לפני השינה, ורק כאשר מורגשת עייפות או צורך לישון.
  3. שימו לב להרגלי השתייה שלכם: אל תשתו הרבה בשעות הערב, כדי שלא תאלצו לקום לשירותים במהלך הלילה. נסו להגביל את עצמכם בשתייה כשעתיים לפני ההירדמות המתוכננת.
  4. התעמלו נכון, בזמן הנכון: פעילות גופנית מצוינת לבריאות ובעלת יתרונות רבים, אך כשמבצעים אותה בסמוך לשעת השינה היא עלולה לעורר אנרגיות ולהגביר את תחושת העירנות. נסו להתאמן כשלוש עד ארבע שעות לפני השינה.
  5. רעש לבן: נסו להבטיח לעצמכם סביבה מבודדת ושקטה מראש עוד לפני הכניסה למיטה, כך שלא תאלצו להתעסק עם השתקת רעשים כאשר אתם כבר עייפים. "רעש לבן" יכול להיווצר גם ממזגן או ממאוורר, אלו יעמעמו רעשים פתאומיים ובלתי צפויים באמצע הלילה.
  6. נסו לחשוב חיובי: נכון, זו המשימה הקשה מכולן. ובכל זאת, נסו להיזכר בדברים שמשמחים אתכם, גם אם הרבה פחות.

הוספת תגובה

הוספת תגובה