עמוד הבית » ניקוי רעלים

ניקוי רעלים

צילום: pixabay
בריאותנו אינה תלויה רק בחומרים המזינים את גופנו, אלא מושפעת במידה רבה מיכולתו של גופנו לנקות את עצמו מרעלים

באופן טבעי מתקיימים בגופנו תהליכים המפרקים ומפנים פסולת. אלא שאורח החיים המודרני : תזונתנו הלקויה, זיהום האוויר והמים, רמות סטרס גבוהות ורמות פעילות גופנית נמוכות, כל אלה מעלים את הצטברות הרעלים בגוף עד לרמה בה מערכות פינוי הרעלים אינן מצליחות להתמודד ולסלק אותם. הרעלים מצטברים בדם וברקמות, ומפריעים לפעילות התקינה של התאים ומערכות הגוף, מעכבים את ספיגת הוויטמינים והמינרלים מהמזון, ומהווים מצע אופטימאלי להתפתחות פטריות וחיידקים. כתוצאה מכך חלה ירידה בוויטאליות (חיוניות וחיות הגוף) ומופיעות בעיות בריאותיות ומחלות שונות.

תהליך ניקוי רעלים מהגוף או דה-טוקסיפיקציה (Detoxification) מהווה חלק חשוב בשיטת הטיפול הנטורופתי.

מתי מתאים לקיים ניקוי רעלים?

למען האמת אין זמן מתאים יותר או פחות, והדבר החשוב ביותר הוא הזמן בו אתם מגיעים למודעות ומרגישים צורך לעשות שינוי חיובי בחייכם. יחד עם זאת, אם נרצה להיות בהרמוניה עם הטבע, הזמן האידיאלי לניקוי הרעלי הוא זמן חילופי העונות, זמן בו גם הטבע נפטר מעודפי הרעלים שבו ומתכונן להתחדשות. האביב במיוחד הוא עונה קלאסית לניקוי רעלים, בו בזמן בו אנו מנקים את חדרי ביתנו, נוכל להתגייס לנקות את חדרי גופנו.

למה באביב דווקא? כי באביב אנרגית החיים בשיאה, הכל נמצא בסימן התחדשות ולבלוב, מזג האוויר אידיאלי, ולכן הכל נותן דחיפה של אנרגיה וכוחות לרכב על גל ההתחדשות.

צילום:pixabay

מהו התהליך הקורה בניקוי רעלים?

באמצעות הניקוי אנו מעוררים את תפקודי המערכות הקשורות לפינוי פסולת בגופנו:

  • מערכת הכליות והשתן – דרך שיתון.
  • מערכת העיכול והכבד – דרך הצואה.
  • מערכת העור – דרך ההזעה.

מהי שיטת הניקוי המומלצת?

קיימות שיטות רבות ושונות לניקוי, החל מצום ושתיית מים בלבד, דרך ניקוי באמצעות מיצי ירקות ועד לתכניות תזונה מגוונות כמו ניקוי רעלים בדגש על אורז, ניקוי בדגש על כוסמת, ועוד. יש המון מידע באינטרנט, אבל אנחנו ממליצות להתייעץ עם אשת מקצוע (נטורופתית, רופאה סינית ועוד) כדי לבדוק שאותו ניקוי אכן מתאים לכן.ם ושהמידתיות בה מתקיים הניקוי מתאימה לנתוני הבריאות והגוף שלכם.ן

צילום:pixabay

כמה זמן אורך ניקוי הרעלים?

ניקוי רעלים אפקטיבי נמשך 3 שבועות-חודש. פחות מכך לא יצליח לעשות ניקוי משמעותי מספיק.

מהן תופעות הלוואי של ניקוי רעלים?

תופעות הלוואי של הניקוי הן משמעותיות יותר באופן טבעי בימים הראשונים שלו. פרט לרעב ולחשק לאוכל אליו אנחנו רגילים…. בזמן ניקוי עשויות להתרחש תגובות לוואי המתבטאות בעייפות, חולשה, הגברת הזיעה, ריח רע מהפה או מהגוף, טעם רע בפה, כאבי ראש, גירויים ופריחות על העור.
כל התהליכים הללו הם חלק מתהליכי ההסתגלות של הגוף לניקוי, וחלקם מהווים בעצמם ביטוי לניקוי הרעלים. יחד עם זאת, זו הסיבה שחשוב לעשות ניקוי בליווי אשת מקצוע (נטורופתית, רופאה סינית), כדי להיות במעקב ולשים לב שלא הגזמנו ואולי צריך לדייק את הניקוי במידה והגוף מגיב קשה מדי….

צילום:pixabay

למי כדאי במיוחד לקיים ניקוי רעלים?

יש אנשים המקפידים לקיים אחת לשנה ניקוי רעלים, כדי לעשות Restart למערכת. יחד עם זאת, יש כאלה להם נמליץ במיוחד לקיים ניקוי: לאנשים הצורכים באופן קבוע ג'אנק פוד, לאנשים שלא אוכלים מסודר, לבעלי מעי רגיש, לחולי דלקות פרקים, לאנשים החווים אלרגיות, לאנשים החווים כאבים כרוניים, למעשנים, לאנשים החווים עייפות כרונית כפתיחה לדיאטה של הורדה במשקל.

למי אסור לעשות ניקוי רעלים ?

לנשים הרות ומניקות, לילדים, לחולי לב, לאנשים הזקוקים לתרופות על בסיס יומיומי, לחולי נפש, לבעלות ל"ד נמוך, לא.נשים בתת משקל, ועוד. עוד סיבה להתייעץ עם אשת מקצוע לפני שמתחילים ניקוי…..

ולמי שהשתכנע.ה לקיים ניקוי השנה אסכם ואומר:

* עכשיו באביב זה זמן מצוין לעשות שינויים לטובה. No time like the present!

* אל תנסו לבד…. גשו לאשת מקצוע שתתאים לכם.ן את הניקוי המתאים לכם.ן

* הצלחתן.ם לקיים ניקוי רעלים? כל הכבוד! קחו בחשבון שהניקוי הוא רק תחילת התהליך. אם כבר התאמצתם.ן עבור עצמכם.ן וניקיתם את הגוף, כדאי שתמשיכו לשים לב לתזונה שלכם.ן, כדי לשמור על החיוניות והבריאות של גופכם.ן

צילום:pixabay

בהצלחה !

מאת: גבריאלה חבויניק, נטורופתית ומטפלת במגע ברשת ג'ונו360