עמוד הבית » מה הקשר בין מים, סוכר ושינה רצופה?

מה הקשר בין מים, סוכר ושינה רצופה?

צילום: pexels-pixabay
מים: אחד היסודות העצומים המצויים בתוכנו ומסביבנו, המבטאים את האיכפתיות האוהבת של אמא אדמה, כלפי כל מה שהיא יצרה ומתחזקת על פניה. כולנו מכירים את מחזור המים שהוא מערכת סגורה שמזינה את עצמה.

אני בטוחה שיש גם מי ששאלו את עצמם "איפה נוצרו המים, שעל פני הפלנטה היפה שלנו?" לא ניכנס לכל התיאוריות המדעיות והדתיות. מטאורים שהתנגשו בכדור הארץ, סלעי סיליקון מלאי חמצן, חומרים המכילים מימן, המשפטים בבראשית שבפירוש מציינים שכל המים כבר היו פה מבראשית ורק היה צריך להפריד בין מים לשם מים = שמים. בכל דרך שנבחר נראה כי היצירה המופלאה והכל כך לא שגרתית הזו – שאנו לוקחים כמובן מאליו – היא הכרחית לקיום. כולנו חיים בסביבה מימית, בתוכנו ומסביבנו, בדרך זו או אחרת.

כבר במאמר מוקדם יותר הרחבתי על חשיבותם וכוחם של המים להשגת שינה רצופה. אך גם לשלילתה. לאחרונה יותר ויותר אנשים והורים לילדים מספרים לי כי במשך היום הם שותים קצת אך כשהם חוזרים הביתה הם "משלימים חוסרים" ולוגמים בין ליטר לשני ליטר מים!!! בערב לפני השינה.

צילום: pexels

אדם שהגיע לאחת הקבוצות איתן עבדתי, היה גנן במקצועו. הוא היה חרוץ ומסור. בזמן העבודה לא שתה. הוא ידע שהגוף זקוק להרבה מים במיוחד אם עובדים בשמש, אז הוא התייחס לגוף כמו מיכל דלק במכונית. שתה בבת אחת שני ליטר מים בבוקר לפני העבודה ושני ליטר בערב כשחזר מהעבודה. למותר לציין שכבר לפני גיל 40 הוא הפך לחולה דיאליזה ומועמד להשתלת כליה. כן. הגוף שלנו הוא מקדש עדין ומאד מתוחכם וזקוק לטיפול עדין והדרגתי. ולא, הוא לא כמו מיכל דלק! במקרה שלו הוא פגע בבריאותו במים! נכון גם היסוד התמים והקסום הזה, בכמויות גדולת ולא מבוקרות יכול להיות הרסני לגופנו.

במהלך השינה כשאנו שוכבים והכליות נמצאות במפלס אחד עם הלב, יש יותר סינון מים ולכן צורך במתן שתן תכוף, במידה וישנם עודפי מים בגוף בלילה. זה קשור לפעמים גם להרטבה אצל ילדים.

סוכר:

כולם יודעים שאנחנו זקוקים למעט סוכר טהור. הסוכרים שהגוף זקוק להם יכולים להתקבל מפחמימות מורכבות וכן מפירות וירקות. כל תוספת סוכר חיצונית עלולה להוביל לשיבושים בלבלב ובמערכת האינסולין, האמורה לווסת את העודפים במידה וישנם. סוכר ידוע גם כחומר משמר, כמו ריבות ועוד וגם כחומר ממכר. התרגלות לכמויות סוכר מפתחת עליה מוגברת בצורך וחוסר יכולת להפסיק עקב תלות בסוכרים כשוברי רעב. גם כאן היריעה עצומה ולא ניכנס אליה לעומק. רק אציין כי עקב רעילותו לגוף, הסוכר מופרש בעיקר דרך השתן וכאן גם הקשר למים. הסוכר משתן ויש צורך במים על מנת לנקזו מהגוף. עוד סיבה ליקיצות רבות בלילה, לשתיית מים עקב צמא מוגבר, למתן שתן בלילה ולהרטבה אצל ילדים, מבוגרים וקשישים.

צילום:pexels

שינה רצופה:

אפשר לראות בקלות כיצד עודפי מים ועודפי סוכר משפיעים על מערכת הנוזלים בגוף ויוצרים לחץ עצום להתפנות. צורך זה מעיר אותנו מהשינה, בין פעם אחת לפעמים רבות ופוגם ברצף השינה. בכך נפגעים תהליכים משמעותיים המתרחשים בשינה. לעיתים ההתעוררות חזקה כל כך שקשה לחזור ולהרדם. כאן נראה אנשים שנרדמים בקלות ובשמחה – מוצאים את עצמם בשוטטות לילית בין המיטה לשירותים ומזיקים לעצמם ולבריאותם ללא ידיעתם.

צילום:pexels

נו אירית, אז מה עושים?

במידה ואתם מזהים אצלכם או אצל הילדים שלכם דפוס כזה, אנא, כתבו לי מייל "אני רוצה שינה רצופה" לכתובת:Goldensleep21@gmail.com  וניקח את זה משם, לתהליך ממש פשוט וקל, בחזרה לשינה רצופה.